Bemutatkozás
Szabó János
Hegedű, ének
1991. október 28-án születtem Szegeden. A zenei tanulmányaimat 7 évesen kezdtem a Király-König Péter zeneiskolában. Először a nővérem kezdett hegedülni, és én ezen felbuzdulva választottam ugyanazt a hangszert. Amikor megkaptam az első gyakorló hangszert az iskolától, még az ágyba is magammal vittem, mert nem akartam lerakni (ez a kitartás azóta jól jön a hosszabb lélegzetvételű rendezvényeken).

A zeneiskolában Kenderesiné Pintér Sarolta, később Baranyai György volt a tanárom. 14 éves koromban felvételt nyertem az SZTE Vántus István gyakorló zeneművészeti szakközépiskolába, ahol tanárom Huszár Emőke volt. Ekkorra már több regionális, országos, és euroregionális versenyen is sikeres eredményeket értem el. A Konzervatórium alatt több nemzetközi ifjúsági zenekarban is játszottam, valamint ekkor kezdtem el ismerkedni a könnyűzenével is ( a Sheket zenekar tagjaként).

Jelenleg az SZTE Zeneművészeti kar hallgatója vagyok, mesterem Masopust Péter. Amikor elkezdtem hegedülni, édesapámmal mindennap a "jó ebédhez szól a nótát" néztük, és én már akkor (7évesen) eldöntöttem, hogy prímás leszek. Mivel édesapám is tanult hegedülni, így először a nővéremmel hármasban, majd az öcsémmel kiegészülve négyesben nagyon sok magyar nótát megtanultunk, és játszottunk a családi zenekarral. Ez nem tartott túl sokáig, de a konzis évek alatt összeverbuválódtunk Kálmán Csabival és Gulyás-Szabó Gerivel és elkezdtünk utcazenélni, ahol nagyon jól jött ez a tudás. Szabynak a szülei hallottak minket több ilyen alkalommal is, és ők mondták, hogy társulhatnánk.

Így hoztuk létre a RÁADÁS ZENEKART!!!
Busa Szabolcs

1988.11.16-án születtem Szegeden, 6 éves koromig Domaszéken laktam, azóta pedig jelenleg is Mórahalom városban élek...

Bővebben
Kálmán Csaba

Egy hónappal és egy nappal láttam meg hamarabb a napvilágot, mint Jani 1991. szeptember 27-én, Szegeden...

Bővebben
Szabó János

1991. október 28-án születtem Szegeden. A zenei tanulmányaimat 7 évesen kezdtem a Király-König Péter zeneiskolában...

Bővebben
Kálmán Gergely

1998.01.19-én születtem Szegeden. Édesapám hatására kezdtem el hegedű tanulmányaimat...

Bővebben
Szabó Dagobert

1995. augusztus 16-án születtem Szegeden. Zenei tanulmányaimat 5 évesen kezdtem a Király-König Péter zeneiskolában....

Bővebben
Perczel Tamás

1990 májusában születtem Szentesen. Az ének- zene tagozatos általános iskolával párhuzamosan....

Bővebben