Rólunk

Történet: 2010. év nyarán billentyűsünk szülei ellátogattak a Szegeden tartandó Hídi Vásár elnevezésű városi rendezvényre, ahol körültekintés közben élő zenés hangokra lettek figyelmesek. Ekkor vették észre, hogy 3 fiatalember (köztük Szabó János Bence hegedűvel és Kálmán Csaba klarinéttal) jó kedvűen saját és a nézelődő emberek szórakoztatására ismert magyar nótákat játszottak.

A szülők örömmel hallgatták az ifjú zenészeket, majd a nóta végén elkérték az elérhetőségüket, és megkérdezték tőlük, hogy van e kedvük egy zenekart alapítani közösen billentyűs fiukkal, amire a ,,Persze!” válasz hangzott el. Busa Szaby felkereste a kollégákat, majd egy év közös gyakorlást követően már jött is az első rendezvény, ami a Mórahalmi Homokháti Sokadalom egyik utcabál keretén belül jött létre.

Vízválasztó is volt ez a rendezvény, hiszen itt derült ki számukra biztosra, hogy nem csak a próba közben, hanem egy nagyszabású buliban is össze tudnak dolgozni és helyt tudnak állni a fiatal zenészek. Ezt az ismerősök és barátok is igazolták a különböző bulik során. Névválasztás: közös megegyezés alapján a zenekartagok úgy döntöttek, hogy egy olyan zenekar név kell, ami nem a tagok létszámára utal (így később akár bővülhet is a formáció). Továbbá mivel a srácok magyarok és magyarul is beszélnek, így magyar kifejezés legyen (többek között ezért Zenekar). Végül, ami tükrözi azon tulajdonságukat, mely szerint, amikor azt hiszik a vendégek, hogy már vége tért a buli, akkor a fiúk olyankor dobnak még rá egy laptállal és ezen időszakban mutatják meg, hogy milyen állóképességük is van valójában.

Ezen szempontok alapján született meg a RÁADÁS Zenekar elnevezés, amit remélhetőleg egyre többen ismerni fognak. Lemezünk: 2013. áprilisában elkészült a zenekar első lemeze ,,Húzd RÁ-ADÁS!!!” címmel, amely a zenekar ismertségét fellendítette.

Ez úton is szeretnénk köszönetet mondani azon támogatóinknak, akik hozzá segítették a zenekart a lemez létrejöttéhez.
Korábbi zenekartagok:
Kálmán Csaba szaxofon, klarinét
Szabó János Bence, hegedű
Kálmán Gergely, Hegedű, basszusgitár, ének